Az akupunktúra segíti a fejfájást és a hátfájást, a kutatási tanulmány

, David Gutierrez, személyzeti író szerint

(NaturalNews) Az akupunktúra felülmúlta mind a placebót, mind a hagyományos fájdalomcsillapítókat-ideértve a gyógyszerészeti gyógyszereket is-egy új kutatási tanulmányban, amelyet a New York-i Memorial Sloan-Kettering Cancer Center kutatói végeztek a németországi és Angliából. A kutatási tanulmányt a Belső Orvostudomány Archívumában tették közzé. Az eredmények „a mai napig nyújtják be a legmegfelelőbb bizonyítékot arra, hogy az akupunktúra ésszerű áttételi lehetőség” – írta a szerzők.

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás alapvető része, egy holisztikus egészségügyi rendszer, amely Yokohama F. Marinos Mez mind a megelőző, mind a gyógyító gondozásra összpontosít. A hagyományos akupunktúrában a hosszú, vékony tűket bizonyos testi helyekbe helyezik, amelyeket meridiánokként értenek, a beteg sajátos tünetei és igényei által javasolt mintákban. Hagyományosan, az akupunktúra integrálódik más terápiákhoz, például étrend -változásokhoz, gyógynövényekhez, valamint olyan energetikai módszerekhez, mint például a Quigong.

Az akupunktúra kihasználása sokkal kiemelkedőbbé vált Nyugaton, mivel a tudományos tanulmányok továbbra is megerősítették hasznosságát, különösen a fájdalom enyhítésére. Ezt az Egyesült Államok fegyveres erõi kezelésére alkalmazta, valamint néhány személyi biztosítási fedezeti tervet fedez, bár nem a Medicare. A kaliforniai jogalkotó nemrégiben az akupunktúrát javasolta, mint az egyik terápiát, amelyet 2014 -től kezdve az állami egészségügyi és wellness -biztosítási fedezeti tervek fedeznek.

A tanulmányok szintén kimutatták, hogy az akupunktúra praktikus a fájdalomtól eltérő állapotok kezelésében, például a függőséggel kapcsolatos vágyak enyhítésében, valamint a mentális vagy hangulati rendellenességekben szenvedő ügyfelek, például poszt-traumás feszültség rendellenességek fokozásának kiváltása. A tudósok azonban továbbra is megoszlanak, hogy az akupunktúra sokkal több előnyt kínál -e, mint egy placebo, ami az egyik aggodalomra ad okot, amelyet a jelen kutatás vizsgálatára fejlesztettek ki.

Jobb, mint a drogok, valamint a biztonságosabb

A kutatók metaanalízist végeztek 29 korábbi tanulmány adatairól, köztük közel 18 000 felnőtt. A kutatási tanulmányt a Nemzeti Szövetségi Intézet mellett a Nemzeti Komplementer és az alternatív gyógyászat, a Nonprofit Samueli Intézet mellett, amely támogatja az alternatív orvoslás kutatását.

Az eredeti tanulmányok számos okból krónikus fájdalommal küzdő ügyfeleket elemeztek, beleértve a nyakát, a felvételt, valamint a hátfájást, az ízületi gyulladást, valamint az ismétlődő fejfájást. Minden kutatási vizsgálat résztvevőit véletlenszerűen osztották ki az akupunktúra, a közös kezelések, például a gyógyszerek, valamint a fizikoterápia, vagy a hamis akupunktúra kezelésére, amely a hagyományos meridiánoktól eltérő pontokon beillesztette a tűket.

A metaanalízis során a résztvevők fájdalmát nulla és 100 közötti skálával magyarázták. Bármely típusú beavatkozás előtt a tipikus résztvevő fájdalma 60. Hamis akupunktúra, valamint 30 azok között, akik valódi akupunktúrát kaptak. A kutatók megjegyezték, hogy az akupunktúra, valamint a hagyományos kezelések közötti különbség erős és szignifikáns volt, míg a valódi és a hamis akupunktúra közötti különbség elég erős ahhoz, hogy szuggesztív legyen, de nem meggyőző.

A folyóirat pontosan ugyanazon problémájában közzétett kommentárban a kutató, valamint a Leeds United Mez Kaliforniai Egyetemen, a Kaliforniai Egyetem Doctor, valamint a kutatási tanulmány erősebb volt, mint a korábbi metaanalízisek, mivel a szerzők elemezték az eredeti adatokat a Összegyűjtött tanulmányok, valamint nem csak a következtetéseik. Avins nem szerepelt a tanulmányba.

Avins megjegyezte, hogy az akupunktúra a placebóban vagy más ismeretlen rendszeren keresztül működik -e az aggodalom, hogy hiányzik a lényeg. Mivel az akupunktúra hatékony, alacsony kockázatú terápia, a legjobb program lehet, ha most felajánlja az ügyfeleknek, valamint aggodalomra ad okot, hogy miért működik később.

“Talán egy sokkal produktívabb technika ezen a ponton az lenne, Corinthians Paulista Mez ha bármilyen előnyt kínálunk a betegeink számára, miközben továbbra is sokkal alaposabban ellenőrizzük a gyógyulás minden mechanizmáját” – írta.

A közös akupunktúrás munkamenet 60 dollár, valamint 100 dollár között kerül.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.